MediaLab Wageningen

MediaLab biedt workshops en cursussen aan op het gebied van fotografie, video, websites en social media.

In de huidige digitale wereld raken deze voorheen ‘specialistische’ vakgebieden onderling steeds meer met elkaar verweven en voor steeds grotere groepen mensen toegankelijk. Uitgangspunt bij de cursussen en workshops van MediaLab is:

Hoe breng ik mijn boodschap op een professionele en effectieve manier voor het voetlicht?

Het cursusaanbod richt zich op mensen die hun project, bedrijf of organisatie op een hedendaagse manier onder de aandacht van een groter publiek willen brengen. Internet en social media zijn hierbij onmisbaar. MediaLab is een samenwerkingsverband van de mediabedrijven Mugmedia en Web-care.

De docenten van MediaLab hebben jarenlange praktijkervaring: “Bij MediaLab leer je de technieken die je nodig hebt om je verhaal beter te vertellen.”

De combinatie van website, video en social media biedt tal van nieuwe communicatiemogelijkheden, die ook bereikbaar zijn voor instellingen, bedrijven of ZZP’ers met een beperkt budget. In het cursusaanbod wordt gebruik gemaakt van (gratis) open source software, waardoor iedereen kan deelnemen. Ook voor scholen en universiteiten zijn er workshops mogelijk; voor kinderen staat er een workshop webloggen op het programma.

Meer informatie: MediaLab Wageningen

Hortinfo

Tekstbureau voor de tuinbouw. Gespecialiseerd in heldere vakinformatie. Werkt o.a. voor onderzoeksinstellingen, toeleveranciers en vakbladen.
Website: Hortinfo »

Adviesbureau den Hertog

tekstschrijver & tekstadviesbureau den Hartog

tekstschrijver & tekstadviesbureau den HertogHelder en begrijpelijk materiaal voor promotie en voorlichting door persoonlijk advies.

Adviesbureau den hertog helpt je met uw informatie-materiaal door advies op maat:

  • Tekstadvies; vanuit een analyse van uw voorlichtings- en promotie-materiaal stel ik verbeterings-voorstellen op gericht op verbeteren van de leesbaarheid en begrijpelijkheid. Daarbij geef ik aan waar en hoe de leesbaarheid van je teksten te verbeteren is en zoveel mogelijk het waarom van de voorgestelde verbeteringen.  Voor schriftelijk informatie-materiaal, gedrukt en digitaal. Daarbij kijk ik ook naar de relatie vormgeving en tekst en het gebruik van illustraties.
  • Consult en begeleiding; ik help met informatie-materiaal maken, door: te ‘sparren’, informatie geven over doelgroepen en informatiemiddelen en meedenken over vernieuwende ideeën.
  •  Tekstschrijven; ik schrijf teksten voor informatie-materiaal in begrijpelijk Nederlands, afgestemd op de door u gekozen doelgroepen.
  • Korte tekstservice; ik geef verbeteringsvoorstellen voor korte teksten, zoals berichten, nieuwsbrieven en nieuws-pagina’s van websites. Deze voorstellen heb je meestal de zelfde of de volgende dag al. Je mag de korte teksten ook door mij laten schrijven. Je ontvangt zo’n tekst al met een paar dagen.
  • Compleet voorlichtings- en promotie-materiaal; met vormgevers, vertalers, fotograaf Guy Ackermans, tekenaar Henk van Ruitenbeek en Drukkerij Modern maken wij informatie-schijven, folders, brochures, brieven, e-folders, enzovoort. Met Triquid, Ocelot en Blûn werk ik samen voor: complete websites, sociale media en netwerkstructuren.
  • Cursus: zelf informatiemateriaal schrijven; onder begeleiding doorloop je alle stappen van het schrijfproces.
  • Acquisitie ondersteuning; ik help ik met opstellen van uw “elevator-pitch”, diensten- of deskundigheden-overzicht en acquisitie-mails. Meedenken over en begeleiden in uw acquisitie-proces is mogelijk. Samen met Triquid verzorgen wij zoekmachine-optimalisaties van websites. Ik help je ook aan deskundigen uit mijn netwerk voor je vragen over “social media” en andere zaken.

Van Doesburglaan 79
6708 MB  Wageningen
telefoon: 0317 418748
fax: 0317 414693
E-mail: bdh@adviesbureaudenhertog.nl

Meer informatie: Adviesbureau den Hertog »