ZZP borrel Wageningen

Inspiratie opdoen, of tips nodig?
Zoek je iemand om je te helpen met je website, je administratie of een mooie klus?
Of heb je gewoon zin in een biertje met collega-ondernemers?

Iedere tweede vrijdag van de maand is er een ZZP-borrel, eventueel met een korte presentatie of workshop.
Wil je een korte workshop of presentatie houden over één van jouw deskundigheden \ diensten, of wil je ons uitnodigen om de borrel bij jou op locatie te houden?
Stuur een berichtje naar Bert den Hertog.
Je presentatie / locatie wordt dan in de uitnodigingen en het persbericht vermeld.

Locatie: Thuis, Stationsstraat 32 (tenzij anders vermeld)
Tijd: 16.00 – 18.00 uur.

Picknick Zin in Werk

Het netwerk Zin in werk organiseert op 8 september a.s. van 16.00 tot 18.00 uur een ParkPicknick in het arboretum Belmonte. De picknick is bedoeld voor coaches in Wageningen en omgeving die het leuk vinden om andere coaches te ontmoeten rondom het thema Zin in Werk. Ben jij coach en wil je ook Zin in Werk bevorderen bij medewerkers van bedrijven en organisaties? Kom dan naar Belmonte om vrijblijvend kennis te maken met de coaches in het netwerk.
Je kunt je daar ter plekke aansluiten bij de groep ‘Vrienden van Zin in Werk’. Het netwerk wil middels deze Vriendengroep waar mogelijk samenwerken. Je kunt daarbij denken aan eenmalige activiteiten en opdrachten. Verder denken we aan een of twee keer per jaar een Vrienden-van-Zin in Werk- dag om elkaar te ontmoeten en te inspireren.

De toegang is gratis maar we vragen je wel om zelf iets te eten mee te nemen om ter plekke te delen en eventueel een stoeltje. Laat even weten als je van plan bent te komen. Dan weten we hoeveel picknickkleden en drinken wij moeten meenemen.

Wat: ParkPicknick voor vrienden van Zin in Werk
Wanneer: 8 september 2017 16.00-18.00 uur
Informatie: www.zininwerk.net
of telefonisch bij een van de leden van het netwerk (zie de website)

Broodfond informatieavond voor ondernemers in Wageningen

De BroodfondsMakers organiseren een informatieavond voor een nieuw broodfonds in regio Wageningen. Geïnteresseerde ondernemers uit deze regio zijn op donderdag 21 september vanaf 19.30 uur van harte welkom bij Vreemde Streken, Bevrijdingsstraat 38 in Wageningen (aanmelden info@broodfonds.nl). Ook als je al lid bent van een broodfonds en je wilt de presentatie van de BroodfondsMakers horen, meld je aan.

Alvast een filmpje over het Broodfonds bekijken? Tegenlicht maakte deze rapportage https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2017-2018/ons-dagelijks-brood.html

 

Gratis spreekuur stressklachten

Op woensdag 27 september a.s. kunnen mensen met langdurige stressklachten deze voorleggen tijdens het spreekuur, en gratis advies krijgen van vitaliteitscoach Jenny Kieskamp. Doel is om inzicht te krijgen in de eerste stap richting herstel.

Vaak raken mensen gewend aan klachten, ongemerkt wordt het een glijdende schaal. Door het negeren van signalen die duiden op langdurige stress, kan overspannenheid of zelfs een burn-out ontstaan. Hoe eerder je stressklachten en achterliggende oorzaken aanpakt hoe makkelijker het herstel verloopt en hoe groter de kans op succes. Het ontstaan van stress is altijd een wisselwerking tussen persoonlijke kenmerken, stressbronnen of levensgebeurtenissen, en eisen die door de omgeving worden gesteld. Juist die combinatie maakt dat persoonlijke advies en maatwerk belangrijk zijn.

Langdurige stressklachten kunnen zich zowel lichamelijk, emotioneel als in gedrag uiten. Zo kunnen uiteenlopende klachten zoals pijn in de nek, kortaf reageren en somber zijn en besluiteloosheid horen bij dezelfde situatie. Juist een veelheid aan ogenschijnlijk losstaande klachten moeten een alarmbel af doen gaan.

Een afspraak maken voor het spreekuur kan via www.vitaal.nu