Basiscursus video – van idee tot film

Online video heeft de toekomst!
Wie niets met video doet telt eigenlijk niet meer mee. Dus ga aan de slag en maak een eigen videoclip, bedrijfsfilm of (mini)documentaire!

Heb je behoefte aan deskundige ondersteuning op het gebied van techniek, beeldtaal en het vormgeven van je verhaal, volg dan de basiscursus video en zet zo je eerste schreden in het online videotijdperk.

In de basiscursus video leer je hoe je een idee omzet tot een film.

Het gebruik van digitale media liggen binnen ieders handbereik. Met foto’s en filmpjes kun je via Internet een miljoenenpubliek bereiken. Het maakt niet uit wat voor camera je hebt, een mobiele telefoon is al voldoende.
In deze cursus, van drie avonden, doorloop je alle stappen die nodig zijn voor het uitwerken van een idee tot film. Na afloop ben je in staat om zelf een korte film te maken.
We behandelen het maken van een script en storyboard, diverse cameratechnieken en beeldcomposities, en laten zien hoe je met het programma Windows Movie Maker of iMovie je eigen film monteert. De cursus bestaat uit een theoretisch gedeelte met daarnaast ook veel praktische oefeningen.
We editten met gratis software; de basistechnieken die nodig zijn om een video te editten gelden ook voor andere editprogramma’s.

Praktisch

Cursusdata: Dinsdag 3, 10 en 24 oktober 2017
Tijdstip: van 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Heerenstraat 32, Wageningen
Docenten: Rita van Biesbergen
De kosten bedragen € 165,– (inclusief 21% BTW)
De cursus gaat door bij minimaal 5 deelnemers, het maximale aantal deelnemers is 6
Aanmelden kan tot en met 3 maart 2017

 

Meer informatie en aanmelden

 

Eendaagse cursus: Maak betere foto’s met je eigen camera

cursus_fotografie_3Van spiegelreflex tot Iphone: ‘de beste camera is degene die je bij je hebt’

Fotograferen in het huidige digitale tijdperk is nog nooit zo eenvoudig geweest.
Toch kan het resultaat erg tegenvallen. Hoe komt dat?

Om een goede foto te kunnen maken moet je weten wát je wilt maken en hoe je dat kunt bereiken. Kennis over compositie, kadrering, perspectief is essentieel en enige basiskennis over de techniek van de fotografie is onmisbaar.

Veel voorkomende situaties die je als fotograaf tegenkomt worden besproken en al doende wordt je meegenomen in de basisbeginselen van de fotografie. ‘Techniek volgt doel’ is het uitgangspunt.
Na deze korte cursus zul je in staat zijn om meer te doen met je fotocamera en kun je beter inspelen op bepaalde praktijksituaties waardoor je foto’s interessanter worden.

Praktisch

Datum: zaterdag 1 april 2017
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Heerenstraat 32, Wageningen
Kosten: € 75, – (inclusief 21% BTW)
Door: Rita van Biesbergen
Maximaal aantal deelnemers 6, de cursus gaat door bij 5 inschrijvingen

Meer informatie en aanmelden »